Lees een boek: Everything Everything ➫ Nicalo Yoon

1/31/2017


Madeline Whittier is allergisch voor de buitenwereld. Zo allergisch zelfs dat ze nog nooit in haar zeventien jaren buiten is geweest. Maar wanneer Olly naast haar komt wonen en met Maddie wil praten, beginnen er kleine scheurtjes te komen in de glazen bol die haar moeder om haar heen had gebouwd. Olly schrijft zijn Messengeradres op een papiertje en houdt het tegen het raam en plotseling gaat er een deur open. Maar durft Maddie wel buiten haar comfortzone te gaan?Alles, maar dan ook alles gaat om de opwinding en het verdriet dat we ervaren wanneer we uit onze schulp kruipen, en de gekke en soms levensgevaarlijke dingen die we bereid zijn te doen voor de liefde.


Een verhaal over letterlijk niet buiten kunnen, letterlijk van anderen en de wereld gescheiden te zijn. Zowel fysiek als lichamelijk. Een verhaal over verliefd worden en opstaan voor jezelf. 

In dit boek worden eerste ervaringen heel aangenaam beschreven. En op een onverwachte manier omgegaan met psychiatrische stoornissen. Een heel onverwacht en mooi einde, dat zeker en vast. 


Everything Everything was heel aangenaam om te lezen, zeker met alle tekeningen en krabbeltjes. Ik vind het een boek dat je gewoon wel eens gelezen moet hebben. Niet omdat je er iets uit leert of omdat het je een emotioneel wrak maakt, maar gewoon omdat je het anders zou missen. 


Ook makkelijk om te lezen in het Engels, eenvoudig geschreven. Zeker goed voor mensen die hun Engels willen oefenen. Veel tijd neemt het ook niet in, om het te lezen. Ik las het uit in één keer zonder te stoppen. Haha, yeah, got nothing better to do ;) . You Might Also Like

0 reacties